eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Stručna praksa studenta i demonstratora Visoke škole „Logos centar“ u Mostaru

Nakon povratka s prakse iz Amerike, pozvali smo kolegu i studenta Jozu Ivankovića da nam prenese svoja iskustva. Zamolili smo ga da nam prenese svoja iskustva rada i boravka. 

„Glavni motiv mog odlaska je poziv kolege vlasnika produkcijske kuće (Stella Mar Films-      http://stellamar.org)  da mu pomognem kod snimanja novog dokumentarno - igranog filma  (http://wherethereisdarkness.com/) baziranog na istinitoj priči. Glavni cilj je bio rad s  kamerom te snimanje s dronom. Prve smo dane boravka provodili u uredu praveći sinopsis. Trebalo je pripremiti sve već snimljene materijale te dogovoriti lokacije novih snimanja, kao glumce i statiste. Imao sam zadatak da napravim plakat/poster filma, koji je usvojen kao finalni. Prvi put sam radio s jednom od najboljih kamera na svijetu RED EPIC DRAGON 8K, koja se korisiti za filmsku produkciju te stekao puno iskustva u radu s kamerom, pripremanju kadra, korigiranju svjetla i  temperature, radu s glumcima. Drago mi je što sam se osjećao korisnim, što su usvajali  neke moje prijedloge koje sam naučio kroz svoj posao, kroz obrazovanje u Italiji i u Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru. Bio sam smješten u gradiću Merrit Island, kod prijatelja koji živi s obitelji u kući. Prije nego što sam došao u Ameriku, zacrtao sam si da moram otići na NBA košarkašku utakmicu, što se i ostvarilo, od atmosfere do utakmice i navijanja - ocjena 10! Također smo napravili jednodnevni izlet u NASA muzej (NASA's Kennedy Space Center) ,  gdje sam prošao kroz simulacije lansiranja rakete, vidio prve rakete, čak i doživio lansiranje  jedne rakete. Sve u svemu, opis u jednoj rečenici: "Drugi svijet, super je otići vidjeti i proživjeti, ali kući je najljepše!"

Filmska ekipa u ožujku dolazi u Bosnu i Hercegovinu u posjetu Jozi i Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru, gdje će se moći razgovarati o mogućim budućim suradnjama, eventualnim studijskim putovanjima i sl.

Osim iskustva svog boravka u Americi, Jozo će svoje stečeno iskustvo prenijeti na studente Dizajna gdje je angažiran kao demonstrator na kolegijima Fotografija I i Fotografija II. 

 


Objavljeno 5.1.2018. u 13:31h