eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

CISCO akademija mrežnih tehnologija

Cisco akademija mrežnih tehnologija (Cisco Networking Academy) je globalni edukacijski program koji polaznicima omogućava stjecanje osnovnih ICT znanja i vještina u oblasti dizajna, izgradnje i upravljanja računalnim mrežama. Omogućava pristup interaktivnim alatima, praktičnim treninzima i mrežnim simulacijama u cilju razvoja vještina koje će polaznicima pomoći u ostvarenju karijere u oblasti ICT u skoro svim vrstama industrije i poslovanja širom svijeta.

Nastavni program Cisco CCNA® Routing and Switching je dizajniran za polaznike Cisco akademije mrežnih tehnologija koji traže poslove u ICT industriji ili žele stvoriti osnovu za dalji razvoj karijere u specijaliziranim ICT vještinama.

Nastavni program CCNA Routing and Switching sastoji se od:
· The Introduction to Networks (ITN)
· The Switching, Routing and Wireless Essentials (SRWE)
· The Enterprise Networking, Security and Automation (ENSA)

E-mail: cisco@logos-centar.com

The Introduction to Networks (ITN)

The Introduction to Networks (ITN) je prvi modul u nastavnom programu CCNAv7. Modul upoznaje studente s mrežnim arhitekturama, modelima, protokolima i komponentama. Te komponente omogućuju povezivanje korisnika, uređaja, aplikacija i podataka putem Interneta i modernih računalnih mreža. Na kraju modula studenti znaju napraviti jednostavne lokalne mreže (LAN-ove) uključujući osnovnu konfiguraciju routera i switcheva, intergraciju IP adresne sheme te osnovnu sigurnost računalnih mreža.

The Switching, Routing and Wireless Essentials (SRWE)

The Switching, Routing and Wireless Essentials (SRWE) je drugi modul u nastavnom programu CCNAv7. Ovaj modul je fokusiran na switching i routing tehnologije koje se koriste u malim i srednje velikim poslovnim mrežama. Pored navedenog, modul uključuje i bežične lokalne mreže (WLAN) i sigurnosne koncepte. Na kraju modula studenti znaju napraviti osnovnu mrežnu konfiguraciju i troubleshooting, prepoznati i ublažiti sigurnosne prijetnje u LAN-ovima te konfigurirati i osigurati WLAN mreže.

Pearson VUE (Pearson Virtual University Enterprise)

Prateći tehnološke trendove i osluškujući potrebe potencijalnih kandidata, kao i potrebe poslodavaca za certificiranim stručnjacima, sa zadovoljstvom možemo objaviti da je Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru postala autorizirani Pearson Vue Testing Centar.

Pearson VUE (Pearson Virtual University Enterprise) vodeća je međunarodna organizacija za pružanje usluge polaganja ispita čije usluge koriste mnoge poznate tvrtke i organizacije.

Pearson VUE je globalni lider u računalnom testiranju za IT, akademske, vladine i profesionalne programe i dostupan je u 180 zemalja diljem svijeta, a kroz svoje testing centre godišnje isporuči preko 16 milijuna testova.

Certifikacijske ispite vendora kao što su Cisco, Microsoft, VMware i mnogi drugi, od danas možete raditi na adresi visoke škole.

Na sljedećem linku možete provjeriti dostupne termine za polaganje ispita:

https://home.pearsonvue.com/

The Enterprise Networking, Security and Automation (ENSA)

The Enterprise Networking, Security and Automation (ENSA) je treći modul u nastavnom programu CCNAv7. Modul opisuje arhitekture i dizajn, sigurnost, troubleshooting i rad u poslovnim mrežama. Također pokriva tehnologije širokopojasne mreže (WAN) i mehanizme kvalitete usluge (QoS) koji se koriste za siguran daljinski pristup, softverski definirane koncepte umrežavanja, virtualizacije i automatizacije koji podržavaju digitalizaciju mreža. Studenti stječu vještine konfiguriranja i rješavanja problema s poslovnim mrežama te uče prepoznavati i štititi mrežu od kibernetičkih prijetnji. Upoznati su s alatima za upravljanje mrežom i znaju ključne koncepte SDN-a, uključujući arhitekture zasnovane na kontrolerima i rad s API-jima u svrhu automatizacije mreže.

Ispiti i CISCO Certifikati

Nakon svakog odslušanog semestra Cisco CCNA programa polaže se pripadajući završni ispit koji se sastoji od praktičnog i teorijskog dijela, nakon čega se stječe certifikat Cisco akademije za završeni semestar. Svaki od certifikata predstavlja dokaz da je kandidat uspješno završio taj dio CCNA programa i na njima se navodi oblast koja je odslušana i položena.

Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantiraju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektiranje mrežnih sustava, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i tvrtkama svih djelatnosti.