eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

INTERVJU SA STUDENTOM DIZAJNA FRANJOM STOJIĆEM

LOGOS: Možete li nam reći nešto o sebi?

FRANJO STOJIĆ: Apsolvent sam preddiplomskog studija dizajna, smjer grafički dizajn na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru. Naglasak svog studija sam stavio na područje UI/UX dizajna.

LOGOS: Možete li nam reći nekoliko informacija što pored studija radite ?

FRANJO STOJIĆ: Radim kao freelancer, uz nekoliko uspješno završenih projekata. Cilj mi je otvoriti vlastiti dizajnerski studio u 2021. godini. Klijentima ću nuditi uz standardne usluge grafičkog dizajna, rad i konzultacije na UI/UX projektima, koje uključuju na primjer dizajn web-stranica, mobilnih aplikacija itd. Pored studija sam se uspio certificirati od strane Microsofta i Googlea za razvoj web aplikacija i digitalni marketing, na što sam ponosan.

LOGOS: Što možete reći o obrazovanju koje ste stekli na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru? Je li bilo odgovarajuće za Vaš posao kojim se bavite?

FRANJO STOJIĆ: Logos mi je pružio odlično okruženje da steknem znanje, profesionalnost i dobre temelje za budući rad u svojoj struci.

Najbolje iskustvo mi je bilo sudjelovanje i izrada grafičkih rješenja za Međunarodnu fotografsku-ekološku izložbu "Dunav" u Novom Sadu. Zahvaljujem se profesoru Željku Saviću za mentorstvo pri uspješno izvedenom projektu.

LOGOS: Zašto ste se odlučili za studijski program Dizajn?

FRANJO STOJIĆ: Već sam u srednjoj školi otkrio zanimanje za razne dizajnerske programe kao što su Photoshop i Illustrator. Jedan od mojih prijatelja se tada bavio DJ nastupima, pa sam mu izrađivao plakate i flyere za nastupe. Nisam dizajner koji je likovno nadaren, ali kroz računalnu tehnologiju mi je dosta toga olakšano, pa sam se ipak dobro snašao u tome. Za studij sam se odlučio, jer mi daje jedno kompletno obrazovanje, pogotovo na području umjetničkog oblikovanja u kojemu sam na početku slabiji bio.

LOGOS: Koje su prednosti Vašeg obrazovanja i znanja stečenog na Logos-u za Vaš posao?

FRANJO STOJIĆ: Imao sam priliku učiti od profesora koji su višegodišnji profesionalci u svom području što se prenijelo i na moj rad. Uvjeren sam da će mi stečena iskustva biti jako korisna u karijeri dizajnera.

LOGOS: Možete li dati neki savjet za buduće studente Dizajna?

FRANJO STOJIĆ: . Visoku školu "Logos centar" preporučujem svima koji imaju za cilj uspješnu karijeru i kojima je važno suvremeni i novi pristup učenju. 

Objavljeno 29.9.2020. u 09:14h