eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Erasmus+ iskustvo studenta Logos centra u Slovačkoj

Međunarodna razmjena studenata kroz program Erasmus, kao i boravak u drugoj zemlji i želja za upoznavanjem novih ljudi, novih kultura iz različitih krajeva svijeta, predstavlja veliki izazov i motivaciju da se prijavimo na razmjenu studenata.

Izvrsna ekipa koordinatora oba fakulteta su tijekom procesa apliciranja i po dolasku u Žilinu uvijek bili dostupni i stalno na raspolaganju. Na Faculty of Management Science and Informatics u Žilini smo lijepo prihvaćeni od strane profesora i studenata te osoblja studentskog doma, što nam je omogućilo lakšu prilagodbu novoj sredini.

Od prvog dana kroz pripremu i program omogućeno je svim studentima druženje s ciljem međusobnog upoznavanja i zbližavanja. Unatoč određenim pandemijskim ograničenjima i obvezama studiranja imali smo priliku putovati, upoznati grad i zemlju boravka, steći nova poznanstva, upoznati jezike i kulture zemalja drugih studenata te steći prava prijateljstva.

Čast mi je bila u ime studenata gostovati na regionalnoj televiziji u Žilini. U intervju sam prezentirao kvalitetu rada fakulteta domaćina, te istaknuo kvalitetu rada svoga fakulteta Logos centra. Erasmus je prije svega životno iskustvo, jedinstvenog ozračja i kruga studenata koji dijele zajedničko iskustvo studiranja u novoj sredini.

Razmjena studenata je kapitalno iskustvo što bi preporučio svima. Izazov je doći u nepoznato, zbližiti sa drugim studentima iz drugih zemalja, druge kulture i usvojiti nova znanja. Ne dozvolite da vas strah od nepoznatog, nesigurnost, kulturna razlika ili slično, spriječi da se odvažite i krenete u razmjenu studenata te dobijete nešto što ćete zauvijek pamtiti i što će zasigurno ostaviti trag u vašem životu.

Svima bih preporučio odlazak na studentsku mobilnost, jer je to edukacijsko razdoblje koje je ispunjeno ne samo učenjem nego i upoznavanjem novog grada, zemlje, jezika, kulture, ljudi iz čitavog svijeta.

Bruno Obradović, student IT

Objavljeno 6.6.2022. u 11:35h