eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

STUDENTI DIZAJNA SUDJELOVALI NA ČETVRTOJ MEDUNARODNOJ LIKOVNOJ KOLONIJI "STOLAC ART"

Četvrta likovna kolonija "Stolac Art 23" okupila je umjetnike iz različitih kulturnih i umjetničkih sfera s ciljem poticanja kreativnosti i dijaloga među stvarateljima. Održana je u slikovitom okruženju Stoca, pružajući umjetnicima jedinstvenu priliku da se inspiriraju prirodnom ljepotom i bogatom kulturnom baštinom ovog područja.

Na samoj koloniji, umjetnici su imali priliku raditi na vlastitim projektima, istraživati nove tehnike i dijeliti svoja iskustva s kolegama umjetnicima. Interakcija među umjetnicima poticala je stvaranje inovativnih i raznolikih umjetničkih djela. Osim toga, organizirane su radionice, predavanja i društveni događaji kako bi se potaknula razmjena ideja i jačala umjetnička zajednica.

Kolonija je završila izložbom koja je predstavila rezultate umjetničkog rada tijekom boravka. Posjetitelji su imali priliku uživati u raznolikosti umjetničkih izraza i uvidjeti bogatstvo kreativnosti koje je proizašlo iz ove inspirativne likovne kolonije.

Osim navedenog, likovna kolonija "Stolac Art 23" posebno je privukla pažnju profesora i studenata grafičkog dizajna s Visoke škole "Logos centar" u Mostaru. Ova specifična grupa umjetnika unijela je jedinstvenu dinamiku u koloniju, kombinirajući akademske perspektive s kreativnim izrazom. Tijekom boravka, profesori su imali priliku mentorirati studente, dijeliti svoje stručno znanje i iskustvo, pružajući im podršku u razvoju njihovih umjetničkih vještina. Studenti su, s druge strane, imali priliku sudjelovati u radionicama koje su ih poticale na istraživanje novih pristupa i tehnika u području grafičkog dizajna. Interakcija između umjetnika s Logos centra i drugih sudionika likovne kolonije potaknula je razmjenu ideja između različitih disciplina umjetnosti. Ova raznolikost pristupa rezultirala je inovativnim umjetničkim djelima koja će biti predstavljena na konačnoj izložbi.

Osim umjetničkog rada, organizirane su i posebne sesije diskusija, gdje su profesori i studenti mogli razgovarati o suvremenim trendovima u grafičkom dizajnu, dijeliti svoja istraživanja i izazove te pridonositi širem umjetničkom dijalogu.

Objavljeno 21.11.2023. u 13:52h