eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studijski program

Dizajn

Dizajn je umjetničko oblikovanje predmeta za upotrebu. U svakodnevnom životu dizajn je prisutan svuda oko nas, a da često nismo ni svjesni. U običnoj primjeni riječ dizajn obuhvaća sve industrijske predmete masovne proizvodnje i maloserijske proizvode, namještaj, odjeću, grafički izgled stranica magazina, izgled korisničkog zaslona na računalu i sl.

Saznajte više
Grafički dizajn - Logos Centar
Grafički dizajn

Smjer Grafički dizajn osposobljava studente za rješavanje dizajnerskih problema vezanih uz različite vrste grafičkih proizvoda. Steći će znanja, sposobnosti i vještine koje će im omogućiti da uz pomoć različitih dizajnerskih metoda pristupe svakom komunikacijskom problemu.

Stupanj: preddiplomski stručni studiji
ECTS: 180/240
Trajanje studija: 6 semestara (3 godine) / 8 semestara (4 godine)
Stručni naziv: Prvostupnik (Bachelor) dizajna
- Grafički dizajn s ukupno 180 ECTS bodova.

Prvostupnik (Bachelor) dizajna
- Grafički dizajn s ukupno 240 ECTS bodova.

Nastavni plan i program: Grafički dizajn - trogodišnji studij Grafički dizajn - četverogodišnji studij
Modni dizajn - Logos Centar
Modni dizajn

Znanjem i vještinama koje se stječu završetkom studijskog smjera Modnog dizajna, studenti se osposobljavaju za rad u dizajnerskim studijima tekstilnih i odjevnih poduzeća, u modnim studijima, kazalištima, u filmskoj industriji, televiziji, muzejima i srednjim školama te na drugim mjestima gdje je potrebno temeljito poznavanje i razumijevanje modnih kretanja, likovna senzibilnost i širina humanističkog obrazovanja. Širinom svog likovnog obrazovanja osposobljen je za izražavanje kreativnosti razvijene tijekom studija i procjenu likovno-dizajnerske vrijednosti proizvoda. Dizajnersko stručno obrazovanje omogućava mu da uoči i prati svjetske modne trendove, a značajan udio kolegija iz humanističkih i ekonomskih disciplina u nekim modulima osposobljava ga za rad na promidžbi mode u svim sredstvima javnog informiranja.

Stupanj: preddiplomski stručni studiji
ECTS: 180/240
Trajanje studija: 6 semestara (3 godine) / 8 semestara (4 godine)
Stručni naziv: Prvostupnik (Bachelor) dizajna
- Modni dizajn s ukupno 180 ECTS bodova.

Prvostupnik (Bachelor) dizajna
- Modni dizajn s ukupno 240 ECTS bodova.

Nastavni plan i program: Modni dizajn - trogodišnji studij Modni dizajn - četverogodišnji studij
Voditelj programa: Tomislav Zovko, mag.art
Dizajn interijera- Logos Centar
Dizajn interijera

Znanja i vještine koje se stječu završetkom studijskog smjera Dizajn interijera, studenti su osposobljeni za rad u dizajnerskim studijima, postaju stručnjaci koji će tijekom obrazovnog procesa naučiti prilagoditi prostor željenim uvjetima klijenta u okviru zadanoga budžeta, bilo da je riječ o životnom ili poslovnom prostoru.

Uspješan dizajner interijera mora biti u mogućnosti odabrati dizajnerski stil, odgovorno raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim idejama, uspješno komunicirati, kvalitetno i brzo izvesti zamišljeno. Mnogo elemenata potrebno je objediniti u tako organiziranu i ugodnu cjelinu kao što je lijepo dizajniran prostor. Sposobnost vođenja takva procesa umijeće je dizajnera, pri čemu do izražaja dolaze njegove estetske sposobnosti koje mahom određuju uspjeh projekta u vizualnom smislu.

Stupanj: preddiplomski stručni studiji
ECTS: 180/240
Trajanje studija: 6 semestara (3 godine) / 8 semestara (4 godine)
Stručni naziv: Prvostupnik (Bachelor) dizajna
- Dizajn interijera s ukupno 180 ECTS bodova.

Prvostupnik (Bachelor) dizajna
- Dizajn interijera s ukupno 240 ECTS bodova.

Nastavni plan i program: Dizajn interijera - 3 godine Dizajn interijera - 4 godine
Voditelj programa: Tomislav Zovko, mag.art

Novosti

Studentima prve godine studija Dizajn predstavljena platforma „Baza-Brotis Arhi Zajednica“

Projekt i platformu za marketing i edukaciju koja objedinjuje već oformirane arhitekte, dizajnere interijera, inžinjere ali i studente navedenih struka „Baza-Brotis Arhi Zajednica“ pono... Saznajte više > Objavljeno 21.11.2023. u 15:24h 

STUDENTI DIZAJNA SUDJELOVALI NA ČETVRTOJ MEDUNARODNOJ LIKOVNOJ KOLONIJI "STOLAC ART"

Četvrta likovna kolonija "Stolac Art 23" okupila je umjetnike iz različitih kulturnih i umjetničkih sfera s ciljem poticanja kreativnosti i dijaloga među stvarateljima. Održana je u slikovitom okru... Saznajte više > Objavljeno 21.11.2023. u 13:52h 

1 2 3 4  ...