eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studijski program

Promet

Potrebe za kadrovima osposobljenim za cestovni promet proizlaze, prije svega, iz strateških opredjeljenja Bosne i Hercegovine da se funkcioniranje i razvitak prometa temelji na visokoj svjetskoj razini, što je nužno za uključivanje Bosne i Hercegovine u međunarodnu podjelu rada i uključivanje u međunarodne integracije te korištenje komparativnih prednosti geoprometnog položaja. U tom pravcu, u zadnjih nekoliko godina, doneseno je više zakonskih i podzakonskih akata, te potpisano više bilateralnih i multilateralnih sporazuma, koji tretiraju problematiku prometa.

Saznajte više
Cestovni promet

Ideju o uvođenju studijskog programa Promet, studijskog smjera Cestovni promet, treba gledati isključivo kao težnju osnivača da se učini kvalitetno novi iskorak u razvoju, u pravcu što boljeg i potpunijeg zadovoljavanja potreba društvene zajednice za odgovarajućim profilom kadrova koje se već sada sve jasnije uočavaju i nameću kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tako i u županijama u okruženju, odnosno ostalim dijelovima BiH.

Ako se promatra izučavanje prometnih znanosti onda se Visoka škola "Logos centar” bavi istraživanjem prometnog fenomena u području tehnologije prometa te prepoznavanjem potreba i valorizacijom uspostave sustava kvalitete u području djelovanja.

Znanstveni doprinos rada sa studentima mora da odražava jasno i jednoznačno povezivanje interesnih skupina i definiranje poslovne izvrsnosti kao njihove razvojne strategije koja integrira tri aspekta: tehnički aspekti i učinkovitost, vremenski sklad i pouzdanost te transport safety and security. U nastavi moraju biti definirane radnje u cilju postizanja poslovne izvrsnosti u području tehnologije prometa.

U tom smislu studij Prometa obuhvaća istraživanje, razvoj, prijenos znanja i obrazovanje znanstvenoga i inženjerskoga kadra prometnoga profila.

Stupanj: preddiplomski studiji
ECTS: 180/240
Trajanje studija: 6 semestara (3 godine) / 8 semestara (4 godine)
Stručni naziv: Prvostupnik (Bachelor) inženjer cestovnog prometa
- Cestovni promet s ukupno 180 ECTS bodova.

Prvostupnik (Bachelor) inženjer cestovnog prometa
- Cestovni promet s ukupno 240 ECTS bodova.

Nastavni plan i program: Cestovni promet - trogodišnji studij Cestovni promet - četverogodišnji studij

Novosti

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI S MEĐUNARODNOM ZRAČNOM LUKOM MOSTAR

Visoka škola “Logos centar” u Mostaru i Međunarodna zračna luka Mostar potpisali su sporazum o suradnji. Suradnja će se se odvijati u područjima uzajamnih posjeta, razmjene iskus... Saznajte više > Objavljeno 3.4.2024. u 11:54h 

Potpisan sporazum o suradnji s Gala Home

Studenti Logos centra studija Dizajn imali su priliku posjetiti i upoznati se s radom Gala Group d.o.o. te surađivati na par projekata gdje su pokazali svoj interes za radom i daljnjim usavr&scaron... Saznajte više > Objavljeno 25.3.2024. u 13:42h 

1 2 3 4  ...