eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Predstavljen godišnjak Društva povjesničara umjetnosti Hercegovine

U četvrtak, 15.12.2016. g., u velikoj Galeriji HD Herceg Stjepan Kosača otvoren je okrugli stol na temu rada i djelovanja Društva povjesničara umjetnosti Hercegovine (DPUmH). Društvo je osnovano prije dvije godine i ovom prigodom predstavilo je svoje djelovanje kroz promociju Godišnjaka koji je ujedno i prvi, a uz kratke osvrte na važnije suradnje naglasila se važnost struke i budući rad Društva.

DPUmH se profilirao kroz razne javne aktivnosti, poput umjetničkih performansa, organiziranja javnih rasprava na određene teme koje se tiču kulture i kulturne baštine, suradnji s muzejima iz BiH, Hrvatske i Srbije, te organiziranju izložbi kojima su članovi društva kustosi, a ujedno i stručno vodstvo za grupne posjete.

Također, u ovom Godišnjaku predstavljen je likovni rad i intervju s predavačem VŠ Logos centar,mr. Tomislavom Zovkom i studentom Brunom Bijakšićem, s odsjeka Dizajn.

Jedna od osnivača DPUmH i autorica više priloga prvog izdanog Godišnjaka DPUmH je povjesničarka umjetnosti i predavač VŠ Logos centar, mr. Maja Gagro. Nekoliko članova Društva, među kojima je i kolegica Gagro, trenutno rade na projektu „Rekonstrukcija i dekonstrukcija“ čiji se završetak očekuje krajem drugog mjeseca 2017.g. Predviđeno je da se projekt prezentira javnosti kroz izložbu fotografija uz dodatne legende o nastanku, izgradnji, rekonstrukciji/dekonstrukciji, restauriranju, revitalizaciji i interpolaciji građevina u posljednjih 25 godina (nakon Daytona do danas).

.

Objavljeno 17.12.2016. u 13:02h